Spaní ve škole 2015

Když jsme byli vloni prvňáci,zkusili jsme pobyt ve škole trochu jinak a v tomto školním roce jsme se od jara těšili, jak si zase zasportujeme, zasoutěžíme a ve třídě přespíme. Sraz byl v 19 hodin v pátek 19.6. Čekala nás vyklizená třída a tak si každý po příchodu našel místo pro svůj    “ pelíšek „. Počasí, které přes den “ zlobilo „, dostalo navečer “ rozum „a mohli jsme jít sportovat do atria, do 3 družstev nás rozpočítala naše p. uč. ze ŠD, která se k naší akci loni i letos přidala,dále pomáhaly s držením sport. náčiní , počítáním bodů Mariana a Lenka ze 7. třídy.
Jaký byl tedy náš páteční večerní program ve škole ?….3 družstva v atriu soutěžila v přeskoku přes lano, také se lano bez doteku podlézalo, dále se prolézali obruče, nosily se míče, míčky k metě, využili jsme i střední plastové kruhy a polystryrenové  “ žížaly „…prostě štafety družstev,
navíc jsme se průběžně občerstvovali dobrotami od našich maminek,babiček,také však zeleninou….okurky, rajčátka, mrkev,též ovocem …jahody, hrozny…Po štafetách jsme si 5 x zahráli v atriu na schovávanou.
Když se udělala úplná tma, dopřáli jsme si po sportu i  “ gumové “ bonbony a potom už začala diskotéka s rozsvícenými baterkami a po ní soutěž v disko tanci družstev,nejlepší tanečnice naší třídy je Anetka….Po diskotéce jsme se převlékli do pyžamek, udělali hygienu, ovšem spát se nešlo, čekala nás okružní cesta tmou v přízemí a potom stezka odvahy dvojic a to se na chodbě zjevovalo i bílé strašidlo….všichni však byli odvážní, zvládli to a nebáli se. Potom jsme šli do naší ložnice – třídy, tam jsme si udělali malého dodatečného “ Ježíška “ a spát jsme šli jako na Silvestra….Usnuli jsme během chvilky,vítěz v usnutí byl Vojtíšek V. a Kryštof, ráno všichni tvrdě spali až do 8.00, vítěz ve spaní byl Robin, spal nejdéle a musel jsme ho vzbudit. Potom jsme posnídali čaj a ty dobroty maminek, babiček….měli jsme malou restauraci….
V pondělí 22.6. jsme si v českém jazyce napsali na volný papír na téma Spaní pěkné slohové vyprávění a děti na závěr napsaly, co se jim nejvíc líbilo. Častá odpověď byla : líbilo se všechno, dále se líbila “ schovka “ a diskotéka, ale stručně řečeno : letošní SPANÍ se moc povedlo !!!!
 
Milí rodiče, moc děkujeme za spolupráci, že jste nám toho tolik dopřáli, ještě mlsáme o přestávkách sladké a slané…./ chipsy, tyčinky…/
 
Nabízíme fotodokumentaci  Z D E .
Žáci 2.A a tř.uč. J.Skálová

– zobrazeno 946x

Back to Top