NOČNÍ MÍČOVÝ SEDMIBOJ

Ve dnech 6. 5. – 7. 5. 2015 jsme uspořádali „Noční míčový sedmiboj“. Žáci již řadu let přespávají ve škole při „Noci s Andersenem. Míčový sedmiboj je také již několik let oblíbená sportovní soutěž, kterou pořádají o víkendech různé organizace.

Rozhodli jsme se, že se pokusíme dát dohromady tyto dvě akce a uspořádali jsme první ročník tohoto sportovního klání pro žáky osmých a devátých tříd. Přihlásilo se 11 dvojic chlapců a 6 dvojic děvčat.

Sešli jsme se ve středu v 16.30 hodin na více účelovém hřišti s umělým povrchem. Před každým sportem si žáci vylosovali nasazení do pavouka. Za prvé kolo získali 2 body, čtvrtfinále 4 body, za 4. Místo 6 bodů , za třetí místo 7 bodů, za druhé – 8 bodů a vítěz každého sportu získal 10 bodů.

V 17.00 hodin začal turnaj v deblech  ve volejbale. Hrálo se na dvou kurtech, kde proběhlo 17 zápasů. Již od prvních utkání žáci urputně bojovali o každý bod. Některá utkání měla velmi dobrou sportovní úroveň.

Po úpravě sítí jsme v 19.15 hod. rozehráli nohejbal. Tato soutěž ukázala , že Čelákovice jsou nyní městem nohejbalu. Zde měla některá utkání kvalitní úroveň a některé technické nedostatky se děti snažily nahradit nezměrnou bojovností.

Okolo 21.00 hod. jsme se přesunuli na ostatních 5 sportů do tělocvičny.

Nejprve žáci obdrželi občerstvení /párek, chléb/. V tělocvičně jsme postupně odehráli :

Stolní tenis – čtyřhry

Basketbal – střelba trestných hodů/šestky/ – všichni postupně

házeli 4 šestky

Házená – sedmimetrové hody /sedmičky/

Fotbal – penalty /desítky/

Florbal – trestné střílení /nájezdy/

Při těchto sportech se všichni postupně vystřídali na pozici střelce a brankáře.     Poslední soutěž byla ukončena ve 2.15 hod. Účastníci postupně uléhali ke spánku v malé tělocvičně. Měli ještě plno zážitků a dojmů, a proto nemohli okamžitě usnout.

Ráno byl v 7.15 h. budíček. S panem učitelem Rychetským, který mi pomáhal s celou soutěží, jsme vyhlásili výsledky devítihodinového sportování. Vítězové obdrželi medaile, diplomy a sladké odměny.

U děvčat zvítězila dvojice – Andrea a Karolína Šamšová ziskem 58 bodů.

U chlapců obsadila  prvé místo dvojice – Lukáš Dozorec a Lukáš Vlček ziskem 56 bodů.

V 7.45 hodin  si odcházeli účastníci víceboje odpočinout do svých domovů.

Tato nová soutěž měla u všech účastníků značný úspěch, takže bychom chtěli

V příštím roce v tomto termínu uspořádat II. ročník.

Výsledky chlapců naleznete zde a dívek zde.

Fotografie zde.

Mgr. Miloš Bukač

organizátor

– zobrazeno 1287x

Back to Top